Kinna Missionskyrka söker pastor

Kinna missionsförsamling söker en pastor och församlingsföreståndare på heltid med möjlighet till deltid.

Tillsammans med dig vill vi som församling göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill vara en kyrka för hela livet – där mötet med Jesus Kristus förvandlar. Vi vill växa i lärjungaskap tillsammans med dig och arbeta för att Guds rike ska bli mer synligt i vårt närområde.

  • Vi söker dig med teologisk utbildning som vill predika och undervisa så vi växer i vår relation till Jesus Kristus. Du brinner för att se församlingen växa och vill tillsammans med oss möta de behov som finns i samhället. Vi ser gärna att du har ett hjärta för alla åldrar med stort fokus på barn, ungdomar och familjer. Vi tror att du är den samlande kraften för vårt arbete och vill inspirera oss och vår gemenskap. Vi söker dig som ser människan och har lätt att knyta kontakter. Du är inspirerande och trygg i din roll som ledare. Tillsammans med styrelsen och församlingen vill du utveckla församlingen och utforska nya sätt att vara kyrka.

Vi önskar bli fler som delar gemenskapen, tron och vardagen. I gemenskapen med varandra verkar den helige Ande och kallar oss och ger oss kraft till tjänst. I vår nära omvärld finns stora behov som vi som församling kan och bör möta genom att vara resurs för våra medmänniskor. I församlingen finns många gåvor som vi vill utveckla och växa i, tillsammans med dig. Församlingens diakonala verktyg består av Öppen kyrka och Förrådshuset.

Kinna Missionsförsamling är en del av Equmeniakyrkan och idag en mellanstor församling som i 100 år funnits i hjärtat av Marks kommun. Församlingen har ett rikt sång och musikliv som bidrar till gudstjänstens uttryck. Gudstjänsten är den stora mötesplatsen mellan Gud och människa men också mellan oss människor. Vi söker gemenskap med Gud genom ordet och bordet och ser detta som en central uppgift för dig.

Församlingen samarbetar med övriga kyrkor i kommunen i ungdomsarbete och gemensamma gudstjänster. Navet i det ekumeniska arbetet är Marks Ekumeniska Råd.

 Marks kommun ligger naturskönt i Viskans dalgång och är en idyllisk pärla i Västra Götaland. I närheten finns Göteborg, Borås och Varberg. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher och närhet till fantastiska naturupplevelser. https://mark.se

Ansökan:

Tjänsten är 100% tillsvidareanställning. Vi är öppna för att diskutera lägre tjänstgöringsgrad vid önskemål.

Tillträde efter överenskommelse

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-31, men vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

Ansökan bestående av CV, personligt brev och referenser skickas digitalt till ordförande Johan Lundin

Mejladress: johan.lundin@kinnamissionskyrka.nu

För ytterligare upplysningar kontakta Johan Lundin, Tel: 073-6673038

Vi ser fram emot din ansökan!