Inbjudan till 100-års jubileum

Kinna Missionsförsamling fyller 100 år. Det ska vi fira!

Kinna Missionsförsamling bildades lördagen den 9 april 1921 och därför firar vi 100-årsjubileum i år. Jubileumsfirandet kommer att kulminera den 27-28 november, alltså helgen kring 1:a advent. Utöver jubileumsfesten på lördagen och högtidsgudstjänsten på söndagen kommer vi att ha intressanta utställningar i kyrkan som beskriver församlingens första hundra år.

När vi nu i stor glädje och tacksamhet (och en stor portion nostalgi förstås) samlas till fest för att fira och minnas de första hundra åren, så vill vi också samtidigt göra ett rejält avstamp mot framtiden. Under hösten vill vi fördjupa vår tro och öka förståelsen kring vad en församling är och vad som är vårt uppdrag. Vi ska försöka forma en gemensam vision om en växande församling och hoppas att denna vision också kan uttryckas och konkretiseras i en utställning på kyrktorget under hösten.

Till den stora festhelgen bjuder vi förstås alla församlingens nuvarande medlemmar och vänner. Men vi vill också dela glädjen och tacksamheten med alla er som en gång hade en nära relation till församlingen. Vi vet att det är många ”där ute” som församlingen betytt mycket för under en period i livet och många har fått betyda mycket för församlingen. Därför hoppas vi att jubileumshelgen ska få bli en stor återvändarhelg då många passar på att komma ”hem” till Kinna för att träffa vänner från förr.

Om du känner till någon som haft en relation till församlingen och som du tycker borde bjudas in så kontakta oss så att vederbörande också kan få en inbjudan.

Om du är långväga gäst och skulle vilja ha hjälp med logi mellan lördagen och söndagen så kontakta oss så hjälper vi till så att du kan få bo hos någon av oss som bor i närområdet.

Jubileumsfest

Lördag 27 november, kl 15:00 – ca 19:00.

Först samlas vi i Missionskyrkan för en kort introduktion och välkomsthälsning. Eftersom vi blir många och inte får plats i Missionskyrkan så kommer vi att gå över till Kinna församlingshem där festen fortsätter. Där blir det sång och musik, återblickar, spex, intervjuer, tal och gott fika förstås. Fokus kommer att vara på församlingens första 100 år.

Högtidsgudstjänst

I Missionskyrkan, söndagen den 28 november, kl 10:00.

Gudstjänsten den 1:a advent, kyrkoårets ”nyårsdag”, kommer att sikta framåt och präglas av framtidstro och hopp. Predikar gör Equmeniakyrkans kyrkoledare Lasse Svensson.

Anmälan

Vi behöver ha din anmälan både till jubileumsfesten på lördagen och till högtidsgudstjänsten på söndagen. Anmäl dig snarast möjligt, helst via mejl och senast den 30 oktober. Den mejladress du använder kommer vi att använda för fortsatt information kring jubileet. Har du inte mejl går det bra att ringa. Meddela i din anmälan om du vill ha hjälp med logi. Meddela också om du vill medverka på något sätt med sång, tal eller annat. Om du har gamla bilder, filmer, artiklar, protokoll, planeringspärmar eller
annat material som levandegör vår historia, så skulle det vara fint att få låna dessa till utställningarna.

Kontakt med församlingen?

Känner du att du skulle vilja ha lite tätare kontakt med din gamla församling? Kolla vår hemsida www.kinnamissionskyrka.se och anmäl dig gärna till kontaktlistan ”församlingens vänner”.
Då får du korta notiser varje vecka om vad som är på gång i församlingen. Mejla till kinna@equmeniakyrkan.nu

Vi önskar dig varmt välkommen till Kinna Missionsförsamlings jubileumsfirande!

Jubileumskommittén genom
Björn Hagwall Josefsson